Good bye 2019, hello 2020! Dar in umbra evenimentelor pe care le traim, privind in jur cred ca toti am spune la unison Restart 2020, see ya later 2020…orice…doar sa ne detasam de tot ce traim si nu intelegem. In general avem termen de comparatie, stiu ce inseamna un an mai bun financiar sau mai prost, un eveniment mai solicitant sau sedinta foto mai savuroasa..pe toate am cu ce sa le compar. 2020 ne-a prins nepregatiti, nu am idee cu ce sa compar tot ce traim. E atat de nou, neclar, pe alocuri presarat cu frica incat am renunta toti la 2020 si-am sari direct in 2021.

Privesc cu melancolie spre 2019, a fost extrem de generos in evenimente, oameni faini si frumosi, nunti savuroase, botezuri vesele si sedinte foto atat de variate!

Viena am lasat-o la final, pentru un artist plastic, e un fel de Aleluiaaaa! Atat de multa cultura, atat de multe lucrari de arta si atat de mult Gustav Klimt, pictorul meu preferat, incat iti dau lacrimile, la propriu. Sa poti vedea lucrarile lui de la 30 cm distanta, sa vezi urmele pensonului, sa vezi grosimea pastei de culoare pe panza….e dincolo de gandire, simti! Simti in fiecare celula cat de important e sa creezi. Orice! A crea e perfectul absolut!

Incerc la fiecare inceput de an sa fac o retrospectiva, un rezumat cu imagini pe care le-am surprins in anul pe care l-am lasat in urma. Mi-e drag sa trec prin toate evenimentele incheiate si sa caut imaginile care transmit, dar pe cat de mult imi place pe atat de greu imi e sa aleg 200 de poze din aproximativ 20 de mii de imagini ajunse, in total, la toti oamenii ce ne-au ales intr-un an…

Nu stiu cum sunt prin ochii si sufletul vostru, dar eu ca fotograf sper sa fie povesti scrise frumos pentru 3 sau 4 generatii viitoare….

______________________________________________________________________________

Pentru a 2a oara Hai-Hui in Oslo

Hai Hui pentru prima data -> https://corinad.ro/oslo-norway-holiday/

Ne-am bucurat sa revedem Oslo la inceputul anului 2019, e un oras cu care rezonez teribil, cred ca-n alta viata am trait intr-o tara nordica, nu reusesc sa-mi dau seama exact unde dar simt ca atmosfera ma reprezinta si ma regasesc mereu acolo! Am incheiat anul mai aproape de noi, de Romania, in Budapesta si Viena. 2 orase care m-au incantat, Budapesta, la o ora cu avionul de Targul Mures, e cu adevarat fascinant. Rezonabil la pret si perfect pentru 3-4 zile in care sa iti reincarci fortele.

Mereu ne-a uimit cat de bine suporta frigul norvegienii. E firesc, asta e mediul in care traiesc, aici s-au nascut. Copiii dorm afara zilnic, la gradinita, pana la -15 grade, sub un sopron, fiecare in caruciorul lui. Asa ca e normal sa-i vezi ca adulti facand bai scurte la copca in mijlocul parcului, in plina iarna.

Putine sunt momentele cand nu vizitez toate muzeele de arta din locul in care merg. Atunci din lipsa de timp, pentru arta ai nevoie de timp! In Oslo, in prima noastra vacanta acolo am vizitat extrem de multe muzee, dar aveam o restanta Muzeul Munch, toata lumea stie celebra lucrare cu un personaj reprezentat tipand, cu mainile la fata, ei bine el e. Un expresionist, care lucra pe dimensiuni gigantice, avand panza de zeci de metri, un pionier la vremea sa. Defapt toti marii artisti au fost niste curajosi, razvratiti si poate neintelesi pentru mediul in care traiau…

Acum ca ma uit in anul ce-a trecut am facut vacante doar iarna. Si-a fost frig, un frig de-l simti cu vard si indesat! Dar….o liniste grozava in toate capitalele vizitate. Cine viziteaza iarna la pas orasele mari? Prea putini temerari…si asta e grozav pentru un introvertit ca mine care asculta in timpul liber jazz!:)

______________________________________________________________________________

Budapesta

https://corinad.ro/budapesta/ – postarea completa

Am fost in 2 ani consecutivi in Oslo, in martie si-a fost frig, dar sincer Budapesta a pus capac! Efectiv purtam toate bluzele si cate 3 perechi de sosete ca sa rezistam lungilor noastre plimbari pe jos in capitala Ungariei.

https://corinad.ro/budapesta/ – postarea completa

___________________________________________________________

Viena

Ca in fiecare vacanta, e imposibil sa avem poze impreuna. Nu cred ca a reusit nici un turist sa ne faca o imagine cu noi in focus! :))
Am inceput cu vacantele noastre scurte dar intense, cele fara de care creativitatea de care avem nevoie la evenimente nu ar fi la adevaratul ei potential probabil…
E greu sa alegi din zeci de mii de imagini cateva, cele mai sugestive, bune, creative…
______________________________________________________________________________________________

—– Acestia sunt oamenii extraordinari ce ne-au ales in 2019! —–
—–Va multumim fara margine—–